Dragaš: Putevi prohodni, desetak sela od jutros bez struje

Regionalni putevi u opštini Dragaš su prohodni, probijeni su i svi lokalni putevi, pa nema odsečenih sela, jer nije bilo intenzivnih snežnih padavina.

„Nakon jučerašnjih snežnih padavina, intervenisala je ekipa koja je zadužena za održavanje puteva, tako da su sva sela prohodna. Nije bilo mnogo snega, od 10-15 centimetara u zavisnosti od nadmorske visine. Putevi su prohodni, nije tako alarmantno“, kazao je za RTK 2 Nuhi Tairovci urednik Radio „Gora’“.

Vozačima se savetuje oprez, jer je čitave noći padala kiša, koja se zbog niskih temperatura ledila pri tlu, potvrdio je Tairovci.

„U Dragašu od sinoć pada kiša, sve je smrzlo, apel vozačima da se pažljivo kreću ukoliko prolaze ovih krajem“.

Nastavljaju se problemi sa električnom energijom. Desetak sela u pravcu Restelice je bez struje od jutros u 5.30.

„Iz Dragaša ka Restelici je izvršena promena bandera i električnih vodova, ali u mestima na preko 1800 m nadmorske visine nije ništa urađeno, stari su kablovi i bandere, verovatno su  zbog hladnoće zategnuti kablovi pa je došlo do prekida u elektrosnabdevanju’’, kaže Tairovci.

Tairovci navodi da je deonica na kojoj je neophodna intervencija neprohodna za automobile,  pa će, dodao je, za otklanjaje kvara na elektromreži biti potrebno više vremena.

Situacija u Prilužju trenutno pod kontrolom, ali pada ledena kiša, meštani zabrinuti

Sneg i u gradovima, putevi u KM očišćeni, najavljuju se nove padavine

Kosovski Hidrometeorološki zavod: Očekuju se nove padavine i pogoršanje situacije

Poplavljena pojedina domaćinstva u Kuzminu

RTK2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.