Dr Zlatan Elek imenovan za v.d. direktora Zdravstvenog centra KM

Doktor Zlatan Elek/ FOTO: KoSSev Severna Mirovica
Doktor Zlatan Elek/ FOTO: KoSSev Kosovska Mitrovica

Odlukom Vlade Srbije od 14. maja, doc. dr Zlatan Elek, dečiji hirurg, imenovan je za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica. Elek Zdravstvenim centrom rukovodi od početka aprila, odnosno par dana nakon detekcije prvih slučaja osoba zaraženih koronavirusom.

Elek je do sada obavljao dužnost zamenika vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra, funkcije sa koje je istog dana razrešen Milan Ivanović.

Razrešenju Ivanovića prethodila je i odluka o imenovanju Eleka za vršioca dužnosti direktora u odsustvu Ivanovića, te je, kako je za KoSSev početkom aprila potvrdila direktorica Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici i poslanica u kosovskoj skupštini, Miljana Nikolić, Elek od tog trenutka bio rukovodilac Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica.

Odluka o imenovanju Eleka stupila je na snagu 15. maja objavom odluke u Službenom glasniku Republike Srbije br. 75/2020.

Pandemija koronavirusa donela je izmene u kadrovskim rešenjima u brojnim ustanovama, a najveću pažnju javnosti privuklo je hapšenje direktora Gerontološkog centra u Nišu koji se sumnjiči da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi zbog toga što nije preduzeo adekvatne mere zaštite od širenja virusa korona.

Prim. dr Milan Ivanović bio je v.d. direktora Zdravstvenog Centra Kosovska Mitrovica od 2013.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.