Put i kanalizacija za povratnike u opštini Peć

kanalizacija, put, peć
FOTO: MZP

Počeli su radovi na izgradnji puta i kanalizacije u dva naselja duž regionalnog puta Peć – Rožaje, – 7. septembar i Džemailj Kada, u kojima živi oko 100 porodica povratnika iz albanske, srpske, egipćanske i romske zajednice, saopštilo je kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak.

Od izgradnje puta i kanalizacije na četiri lokacije će direktnu korist imati 76 porodica, a prema rečima meštana to će umnogome olakšati i unaprediti njihov svakodnevni život, dodaje se u saopštenju.

Početku radova na ovom infrastrukturnom projektu prisustvovali su ispred Ministarstva za zajednice i povratak, savetnik za integraciju zajednica, Marko Stanojević, savetnik za povratak, Miloš Stanković, zamenik gradonačelnika Peći, gdin. Fatmir Aslani, kao i partneri iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Projekat izgradnje puta i kanalizacije za povratnike u opštini Peć realizuje se u okviru programa „Povratak i reintegracija (EU-RRK) faza 5“, koji finansira Kancelarija Evropske unije i Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi IOM u 11 kosovskih opština. Ukupna vrednost projekta je 42.817

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.