Dr Elek: Povređeni motociklista stabilno i van životne opasnosti, pomogao i EULEX

Foto: Lars-Gunar Vigemark, Tviter

Stanje povređenog motocikliste Ivana Miloševića stabilno je i on se nalazi van životne opasnosti, kazao je za u kratkoj izjavi za KoSSev v.d. direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

„Pacijent se nalazi na jedinici intenzivne nege i njegovo stanje se prati“, kaže.

Elek kaže da se za sada ne razmišlja o tome da se povređeni motociklista uputi na dalje lečenje u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Milošević ima serijski prelom rebara, prelom lopatice i pneumotoraks (prisustvo vazduha u grudnoj duplji). U bolnicu je dovežen juče nešto pre podneva, u svesnom stanju iako je 48 sati proveo u jarku nakon saobraćajne nesreće kod Dudinog krša, kada je motorom sleteo sa puta, a za njime se tragalo dva dana.

EULEX pomogao u potrazi, akciji spašavanja i pružanju prve pomoći

O jučerašnjoj akciji spašavanja motocikliste iz Beograda oglasali su se iz EULEX-a.

Šef EULEX-a Lars Gunar Vigemark kazao je da je ponosan na policajce EULEX-a iz Poljske koji su pomogli u akciji spašavanja.

Portparolka EULEX-a Joana Lakana (Ioanna Lachana), potvrdila je za KoSSev da je grupa građana koja je pronašla Miloševića, pozvala u pomoć poljske pripadnike EULEX policije koji su u okviru svoje patrole prolazili tim putem. Policajci EULEX-a pomogli su u izvlačenju povređenog motocikliste, ali su mu pre svega pružili prvu pomoć.

Istovremeno, tokom potrage za Miloševićem, EULEX je posredovao u razmeni informacija između Kosovske policije i Ministarstva unutrašnjeg poslova Srbije.

48 sati u svesnom stanju sa teškim povredama u jarku čekao na pomoć 

Podsetimo, Ivan Milošević iz Beograda (1989) je pronađen juče ujutru povređen kod mesta Dudin krš, na magistralnom putu Leposavić-Priština, sa motorom koji je sleteo sa puta u jarak. Za njim se tragalo još od petka popodne kada je imao poslednji kontakt sa porodicom i prijateljima posle ulaska na Kosovo preko Jarinja, odnosno subote, kada je Kosovskoj policiji i prijavljen njegov nestanak. Milošević se u petak uputio u posetu prijatelju koji živi u Gračanici.

Pročitajte još:

Dr Elek: Povređeni motociklista trenutno u stabilnom ali teškom stanju, svestan je

Pronađen moticiklista kod Dudinog krša, povređen, u svesnom stanju, pretpostavlja se da je sleteo s puta

Prijavljen nestanak motocikliste iz Beograda na Kosovu; KP: U toku je potragaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.