Đurić: Srbi na KiM sa olakšanjem primili poruke Predsednika Srbije. Ništa neće preduzimati

Marko Đurić na RTS-u
Marko Đurić na RTS-u

„Građani Srbije na KiM su sa olakšanjem primili poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i razumeli su te poruke. Ja želim večeras da kažem da niko od Srba na KiM neće preduzeti bilo šta, ni vezano za ZSO, ni vezano za bilo šta drugo što bi pružilo izgovor bilo pojedinim Albancima, ili zlonamernim delovima međunarodne zajednice da protiv Srba preduzmu bilo kakvu akciju“ – nova je poruka iz Beograda Srbima na Kosovu i javnosti. Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da „ništa u tom smislu bilo ko od Srba neće preduzeti“.

„Reagovaće odgovorno, ozbiljno i smireno“ – kazao je.

Ukazao je da „zabrinjava kampanja pritisaka, dezinformacija“ o Kosovu u kojoj učestvuju „pojedini manjinski predstavnici Srba“, „Srbi po imenu i prezimenu“ i „pojedini verski predstavnici“ i to, kako je rekao, „direktno za račun Prištine“ i „vrlo verovatno za račun pojedinih stranih država“.

Govoreći o sudbini dijaloga Beograda i Prištine, a s obzirom na to da sutra ističe rok za izradu statuta ZSO, direktor Kancelarije za KiM kaže da Priština nije uradila svoj posao.

„Da je Priština uradila svoj posao, niko ne bi mogao da manipuliše ovom temom. Ovo je loše urađen domaći zadatak,“ zaključio je.

Poslušajte šta je još rekao prvi čovek Kancelarije za KiM.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.