Đurić poručio Prištini: Ne secite granu na kojoj sedite

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija zaštititi privrednike i poručio zvaničnicima u Prištini "da ne seku granu na kojoj sede".

Đurić je tako reagovao na uvođenje "recipročnih mera" koje je zvanična Priština danas uvela na prelazima sa centralnom Srbijom.

Đurić je u izjavi novinarima u Gračanici rekao da Srbija ne veruje u rešavanje problema putem sukoba, stvaranja tenzija i da dešavanja vezano za ometanje trgovine predstavljaju klasičan primer – ometanja slobode kretanja, slobode trgovine i da je to nešto što neće doneti dobro ni Srbima ni Albancima.

Pročitajte još:

"Recipročne mere" Kosova protiv Srbije: Prvi kamioni vraćeni sa Merdara; odluka se sprovodi i na Severu

Priština uvela "recipročne mere" protiv Srbije

"Sa druge strane, to predstavlja jasno kršenje i domaćeg i međunarodnog prava i mi u direktnom i tesnom razgovoru i saradnji sa međunarodnim institucijama tražimo najbolji način da na ovo odgovorimo," rekao je Đurić.

On je istakao da je sasvim sigurno da će Srbija zaštititi svoje privrednike i da neće gledati na ovo mirno.

Direktor Kancelarije za KiM je kolegama iz Prištine koji se na ovakvo ponašanje odlučuju poručio – "nemojte seći granu na kojoj sedite, jer i jednima i drugima sukobi nanose štetu".

"Ovo što radite je suprotno svakoj ideji o normalizaciji odnosa," poručio je kosovskim političarima direktor Kancelarije za KiM.

Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.