Đurić: Ne damo ni metar srpske zemlje. Arifi: Ne damo ni metar kosovske zemlje

Rečenica Predsednika Republike o Kosovu da ako „jedan metar možemo da dobijemo – dobitak je, pošto danas nemamo ništa“, izazvala je identične reakcije srpskih i kosovskih zvaničnika. Iako Beograd „nema ništa“ današnja poruka je da, ipak, neće dati „ni metar srpske zemlјe“. Iz Prištine, sa druge strane, poručuju: „Nijedan metar kosovske zemlje ni za kakvu cenu!!!!“.

„Mrzak je zamrznuti konflikt, mrski su neizvesnost i sadašnje stanje ali niko ne zaslužuje i nikada ne može da dobije jedan metar Kosova. Suverenitet i teritoriju Kosova niko ne može da određuje ni za kakvu cenu. Ni sada, ni nikada“ – bila je reakcija šefa kosovske delegacije za tehnički dijalog, Avnija Arifija.

Ubrzo se oglasio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić:

„Šef delegacije Privremenih institucija samouprave u Prištini u briselskom dijalogu Avni Arifi nije nadležan da bilo šta ustupa ili uskraćuje, posebno ne teritorije. Arifi ne može da se cenjka nečim što mu ne pripada, a nijedan kvadratni metar KiM ne pripada njemu. Arifi može da pregovara o svojoj očevini ili dedovini, ako je ima, a ne o teritoriji Republike Srbije. KiM je teritorija Republike Srbije i mi nećemo albanskim separatistima dati ni metar srpske zemlјe, jer celo Kosovo i Metohija bilo je i jeste teritorija Srbije.“


Pročitajte još:

Vučić o Kosovu: Danas nemamo ništa, da jedan metar dobijemo bio bi dobitak


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.