Vučić o Kosovu: Danas nemamo ništa, da jedan metar dobijemo bio bi dobitak

FOTO: Aleksandar Vučić (N1)
FOTO: Aleksandar Vučić (N1)

Još jednom za manje od deset dana i uz šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića, Predsednik države i vrhovni komandant Aleksandar Vučić ponovo danas o tome kako Srbija po pitanju Kosova nema ništa: „Sve ono što su oni izgubili (prethodna vlast), da jedan metar možemo da dobijemo – dobitak je. Pošto danas nemamo ništa. Ako vi možete da mi kažete šta je to što imamo, kažite mi ljudi. Samo kažite, budite pošteni i preda mnom i pred svim ovim ljudima, a posebno budite pošteni pred sobom, pa mi to recite. A šta je to što imamo? Govorite mi o vojnicima, policajcima, a kad smo to pa imali?“

A Predsednik Srbije je takođe i kroz seriju drugih obraćanja medijima tvrdio i da Albance na Kosovu jedino interesuje da okupiraju Sever, ali i da im to Srbija neće dozvoliti.

„Mi ne pretimo nikom, spremni smo uvek za kompromise, dijalog i mir, ali nismo spremni, ponavljam, i nećemo nikada prihvatiti nekakve nove Oluje, niti smo spremni za novi egzodus i zločin nad Srbima. Nikome to nećemo dozvoliti“ – poručio je pre tri dana srpski predsednik.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.