Đurić: Nadamo se konkretnim rešenjima u vezi sa železnicom

Marko Đurić Zvečan
Foto: KoSSev

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sastao se danas sa prištinskom delegacijom u  Berlinu, gde su, pod pokroviteljstvom specijalnog izaslanika predsednika SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine, Ričarda Grenela, pregovarali o ponovnom uspostavljanju železničkog saobraćaja između centralnog Kosova i Srbije.

„Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljanju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist“, rekao je kratko za Tanjug Đurić, koji je predvodio delegaciju Srbije na sastanku u Berlinu.

Jednako sažeta bila je kosovska strana koju su predstavljali službenici kosovskog Ministarstva infrastrukture Đem Veselji (Xhemë Veseli), direktor Odeljenja za drumski prevoz, i Ram Ćupeva (Ramë Qupeva), direktor Odeljenja za putnu infrastrukturu.

„Imali smo dobre razgovore. Ostvarili smo napredak i dogovorili da pregovore zaključimo do kraja nedelje“, rekao je Veselji nakon istog sastanka koji je prema navodima Tanjuga trajao preko tri sata.

S druge strane, komentari o ishodu današnjeg sastanka od strane samog Grenela, za sada izostaju.

Povezani članci:

Kosovska strana o pregovorima o železnici: Imali smo konstruktivan razgovor

Spram Đurića u Berlinu službenici kosovskog Ministarstva infrastrukture

Brnabić: Đurić danas u Berlinu o železničkom saobraćaju

Grenel i Vučić: Započeti razgovori o železničkoj liniji BG-PR, da se ukinu takse i prekine kampanja otpriznanja

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.