Danas polaganje kamena temeljca za dnevni centar „Podrži me“

Foto: Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Nakon višemesečne akcije prikupljanja sredstava za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ danas će, u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Udruženja roditelja „Podrži me“, u 11 časova u Mikro naselju u Kosovskoj Mitrovici, biti položen kamen temeljac za ovaj objekat.

Kamen temeljac za izgradnju prvog dnevnog centra namenjenog deci i mladima sa poteškoćama u razvoju, položiće zajedno predsednik Odbora za pomoć KiM, Milorad Arlov, predsednica Udruženja roditelja „Podrži me“, Ivana Rakić i pomoćnica za socijalna pitanja direktora Kancelarije za KiM, Slađana Marković, navodi se u saopštenju Odbora.

Odbor za pomoć KiM od decembra prošle godine sprovodi akciju prikupljanja sredstava za izgradnju dnevnog centra, u kojoj je do sada prikupljeno preko 70.000 evra, a ukupna vrednost projekta izgradnje objekta od 631 m2 iznosi oko 280.000 evra, navode iz Odbora.

„Verujemo da ćemo ga izgraditi zahvaljujući humanosti i dobroti ljudi u Republici Srpskoj“, poručuju.

Predstavnike ove organizacije „raduju javna i tvrda obećanja“ predsenika vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića i direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića da će pomoći izgradnju i opremanje ovog značajnog objekta za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na KiM.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.