Dan nakon novih mera: Stariji sugrađani savesniji

korona virusa Kosovska Mitrovica dan posle novih mera .30.06
FOTO: KoSSev

Dan nakon ponovnog uvođenja mera i apela Kriznog štaba da se poštuju mere održavanja fizičke distance i nose maske, na ulicama severnog dela Kosovske Mitrovice vratile su se scene iz aprila.

Poziv za nošenje maski najozbiljnije su shvatili najugroženiji građani, pa je na ulicama danas više starijih sugrađana koji nose maske, a na šetalištu je ponovo postavljen kanister sa dezinfekcionim sredstvima.

S druge strane, među mlađom populacijom, iako ima takvih primera, maske se nose samo sporadično.

Juče, nakon više od dve nedelje zatišja, Krizni štab u Mitrovici saopštio je da je od 18. juna u srpskim sredinama na Kosovu registrovano 15 slučaja novozaraženih, od kojih se 12 nalazi na Severu, a 3 na centralnom Kosovu.

Juče je upućen apel građanima da se u većoj meri pridržavaju mera održavanja distance i nošenja maski, a otkazana su i javna i privatna okupljanja, uključujući koncerte, slavlja, sportske događaje i dr. U isto vreme, ograničen je i rad ugostiteljskih objekata do 23 sati u Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku, odnosno 22 časa u Leposaviću.

I Kosovska policija uputila je poziv građanima da se pridržavaju mera i poručila da će pružiti asistenciju opštinskoj inspekciji u kontroli rada ugostiteljskih objekata.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.