Crna Gora uvela nove mere – jedan od tri dokaza potreban za ulazak

prelaz

Usled loše epidemiološke situacije, Vlada Crne Gore odlučila je da uvede nove anti-kovid mere protiv širenja koronavirusa za sve punoletne putnike koji u Crnu Goru ulaze, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo zdravlja. Nove mere stupaju na snagu od 14. septembra.

Od utorka, ulazak u Crnu Goru omogućen je samo ukoliko putnici – crnogorski državljani i stranci, ispunjavaju jedan od propisanih uslova.

– Da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dve doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi;

– Da osoba poseduje negativan PCR test na kovid-19, ne stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 dana, ali ne više od 180 dana;

– Da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

U saopštenju se napominje, da će se državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom, koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova, upućivati u izolaciju.

Izolacija se može prekinuti šest dana nakon prelaska granice odrađenim negativnim PCR testom.

Ističe se da su od ovih mera izuzeti svi mlađi od 18 godina, i njima je ulazak u Crnu Goru dozvoljen bezuslovno.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.