CIK usvojio uputstva o merama protiv koronavirusa i za glasanje kovid pozitivnih osoba

Foto: info.ks. net

Kako je i nedavno najavljeno, Centralna izborna komisija (CIK) usvojila je administrativno uputstvo o merama protiv koronavirusa koje će važiti za glasače i izborno osoblje, a povodom izbora za gradonačelnike Severne Mitrovice i Podujeva.

Ova odluka doneta je u skladu sa preporukama zdravstvenih ustanova, na jučerašnjem sastanku u okviru priprema za organizaciju vanrednih izbora.

„Svrha ovog uputstva je: određivanje zaštitnih mera kako bi se sprečila zaraza birača i izbornog osoblja na biračkim mestima virusom korona, određivanje zaštitnih mera tokom procesa prebrojavanja glasačkih listića na biračkim mestima, kao i zaštitnih mera prilikom primopredaje izbornog materijala“, navode iz CIK-a.

CIK je ujedno usvojio i uputstvo za glasanje osoba koje su inficirane koronavirusom, a koji su u kućnoj izolaciji ili samoizolaciji.

Uputstvo o glasanju za glasače i izborno osoblje možete pronaći ovde.

Uputsvo za glasanje osoba koji su kovid pozitivni i koji su u izolaciji možete pogledati ovde.

CIK je ujedno saopštio da je krajnji rok za identifikaciju i potvrđivanje birača iz ove kategorije 15. novembar.

Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice i Podujeva zakazani su za 29. novembar.

Na izborima u Severnoj Mitrovici nastupiće četiri kandidata.

Pod rednim brojem 121 iz LVV Erden Atić, pod brojem 122 nezavisni kandidat Dušan Milunović, pod brojem 123 kandidat Srpske liste, Milan Radojević i pod brojem 124 kandidat PDK, Fljorent Azemi.

Više o predstojećim vanrednim izborima čitajte na našoj tematskoj stranici: Gradonačelnik 2020Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.