CIK još nije potvrdio kandidaturu Vladete Kostića

Izvor: RTK2/Radio Kosovo 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Centralna izborna komisija je dala rok Vladeti Kostiću da se u toku dana izjasni da daje ostavku na poziciju poslanika u Skupštini Srbije, kako bi mogao biti kandidat na listi Građanske inicijative “Srpska lista” za parlament Kosova.

Centralna izborna komisija potvrdila je sinoć poslednjih 12 političkih subjekata za prevremene parlamenatrne izbore, 8. juna. Time je ukupno potvrđeno 30 subjekata. 
 
Član CIK-a, Bajram Ljatifi u izjavi za program na srpskom jeziku Radio Kosova, kaže da je među njima i pet subjekata iz srpske zajednice: Pokret za demokratski prospretit – Dragiša Mirić, Srpska lista – Aleksandar Jablanović, Samostalna liberalna stranka- Slobodan Petrovic, Progresivna demokratska stranka – Nenad Rašić i Socijal demokratija -Saša Đokić.
 
Ljatifi ističe i da CIK sinoć nije mogao da potvrdi kandidaturu kandidata Vladete Kostića, prvog na “Srpskoj listi”, s obzirom da on ima poslanički mandat u Skupštini Srbije.
 
“Centralna izborna komisija je dala rok Vladeti Kostiću da se u toku dana izjasni da daje ostavku na tu poziciju kako bi mogao biti kandidat na listi Građanske inicijative “Srpska lista” za parlemant Republike Kosovo. Njegovo poslaništvo u parlamentu Srbije se kosi sa članom 29, tačka 5, Zakona o opštim izborima, koji govori da ne može biti član nekog drugog zakonodavnog tela”, kaže Ljatifi.
 
Vladeta Kostić, koga smo kontaktirali telefonom, kazao nam je da se nalazi u Beogradu i da će zvaničnu izjavu dati nakon 15 sati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.