Čelnici Crvene zvezde dali podršku Srbima u Kosovskoj Mitrovici

čelnici CZ u Kos. Mitrovici
Foto: Beta

Podršku Srbima na Кosovu da se demokratskim sredstvima bore protiv nedavne odluke Prištine da na 100 odsto poveća takse na srpske proizvode danas su svojim prisustvom pružili i čelnici fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Svetozar Mijailović.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je okupljenim studentima i sportistima u Kosovskoj Mitrovici da je „Crvena zvezda uvek bila simbol srpstva kroz koji je srpski narod prepoznavao svoj identitet“.

Zvezda promoviše mir, ljubav i toleranciju i fer takmičenje

„Pored toga, Zvezda je od svog nastanka promovisala najviše ljudske vrednosti, mir, ljubav i toleranciju. Uvek se zalagala za fer takmičenje, kao što se vi zalažete za mirno rešavanje ovog nametnutog pitanja i gandijevski se borite za egzistencijalna prava,“ rekao je Terzić.

On je kazao da, iako se nekada čini da je poraz blizu, sve to može da se pretvori u pobedu.

„Ako imate takav karakter i mentalitet, onda možete trijumfovati kao što smo to mi uradili protiv Liverpula. Duboko verujem da ćemo svi iz ove bitke izaći kao pobednici, iako neki u ovom trenutku misle da su mnogo jaki i silni,“ rekao je Terzić.

Preneo je podršku srpskom narodu od, kako je rekao, „svih delija, bez obzira da li oni bili na terenu ili na tribinama“.

Delije vam poručuju da ćete pobediti, Kosovo centar srpske duhovnosti

„Milioni glasova srpskih delija vam šalju poruku da ćemo pobediti i zato treba da podignemo glavu, uzvisimo pogled i vidimo da su zvezde na našoj strani, kao što je ova crvena, kao kosovski božur, bila i biće uz srpski narod,“ poručio je Terzić.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela poručio je da je Кosovo bilo centar srpske duhovnosti.

„Naša podrška nije samo danas i ovde, već na svakom mestu, jer znamo da ako ostanemo bez toga nećemo moći da idemo dalje,“ kazao je Mrkela.

Gosti iz Beograda ispraćeni su višeminutnim aplauzom uz obostranu želju da se, vrlo brzo, na Кosovu pojave i fudbaleri Crvene zvezde, i da odigraju neku utakmicu.

Čelnici Crvene zvezde prisustvovali su i protestu zdravstvenih radnika koji je održan u krugu Кliničko-bolničkog centra u Кosovskoj Mitrovici.

Beta

Pročitajte još:

Milan Ivanović: Odmah da puste našu uhapšenu braću! Ako napišemo na lekovima „Kosovo Republika“ potrovaćemo pacijentePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.