Zatvorenici ne mogu da komuniciraju sa porodicama, čekaju se telefonske kartice u zatvorima

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osim što su lišeni slobode, zatvorenici na Kosovu već dva meseca ne mogu da komuniciraju sa svojim porodicama. To je zato što se zatvori suočavaju sa nedostatkom kartica za telefonske govornice.

Zatvorenik u KPZ Dubrava, koji je korisnik vikenda, napisao je da nikoga ne zanima izdavanje telefonskih kartica.

„Već dva meseca nema kartica za telefonske govornice ni u jednom zatvoru. Nismo u mogućnosti da razgovaramo sa članovima porodice. Ovde niko nije zainteresovan i nalazimo se u teškoj situaciji. Ima slučajeva kada imaju bolesne rođake i nemaju načina da komuniciraju“, napisao je on.

U vezi sa ovim pitanjem Telegrafi je poslao upit na adresu Kosovske popravne službe, koja je potvrdila da postoji problem u snabdevanju ovim karticama.

Portparol KPS (Kosovske popravne službe prim. red.), Fljorent Gaši (Florent Gashi), rekao je da su tenderske procedure za nabavku kartica za telefonske govornice već završene i da će vrlo brzo Telekom Kosova početi da snabdeva kazneno-popravne ustanove.

„Obaveštavamo vas da su tenderske procedure za nabavku kartica za telefonske govornice završene i vrlo brzo će PTK početi da snabdeva popravne ustanove sa ovim karticama“, izjavio je Gaši.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.