Brezovica: Kolektivni centri četrnaesti dan bez struje

Jedan od kolektivnih centara na Brezovici (Foto Novosti)

Raseljeni u kolektivnim centrima na Brezovici četrnaesti dan su bez struje, potvrdio je za RTV Kim Milan Janjić, dodajući da ne postoje nikakave naznake da će im električna energija biti priključena u skorije vreme.

U četiri kolektivna centra na Brezovici struja je isključena pre dve nedelje zbog neizmirenih računa za struju.

Raseljeno lice iz Uroševca Milan Janjić podseća da opština Štrpce u saradnji sa Ministrastvom za zajednice i povratak u Vladi Kosova pokušava da pronađe rešenje, ali ističe da ih, osim medija, do sada niko nije obišao.

“Vrućina je, i to malo što smo imali u zamrzivačima morali smo da bacimo, jer se pokvarilo. Nikakve naznake nemamo da ćemo da dobijemo struju,“ kazao je Janjić.

Ističe i da u kolektivnim centrima ima dece, ali i starih i bolesnih osoba.

“U Junioru ima osmoro male dece, katastrofa je, grejemo vodu na plin kako bismo okupali decu. Imamo i starije osobe, ali i trudnice,“ kazao je on.

Ministarstvo za zajednice i povratak prošle nedelje je saopštilo da u saradnji sa opštinom Štrpce nije uspelo da dođe do kompromisa sa kompanijom KEDS, kako bi se kolektivnim centrima na Brezovici ponovo priključila električna energija.

Iz ovog ministarstva tada su naveli i da će pokušati u narednim danima da pronađu rešenje, ali tako da, kako su poručili – ne stvore „lagodnu situaciju za neodgovorne i sebične korisnike“, koji su, naveli su – već rešili stambeno pitanje, a i dalje žive u ovim centrima i imaju „najveću potrošnju struje“.

U četiri kolektivna centra na Brezovici struja je isključena zbog navodnih dugovanja od pre deset godina.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.