Španija: Uhapšeno 15 lica poreklom sa Kosova zbog pljački na auto-putevima (VIDEO)

 

Španska policija prekinula je lanac razbojništava kriminalne organizacije koja je pljačkala turiste u Španiji.

U saopštenju španske policije stoji da je uhapšeno 15 osoba kosovskog porekla koji su krali vredne stvari i novac iz parkiranih vozila.

Jedan od trikova koji su koristili je bio da ljudima govore da su im gume oštećene, te su se zaustavljali da im pomognu, piše portal “Indeksonline”.

Hapšenja su se odvijala pre nekoliko dana u gradovima: Kasteljdefels, Badalona, Barselona i Vilanova i Đeltru.

Uhapšeni se terete da su počinili krađe, saobraćajne prekršaje, falsifikovanje i pljačke pod pretnjom oružja.

Jedan od uhapšenih je bio upozoren na policijsku operaciju i pobegao je auto-putem u pravcu Valensije. Policijska potraga završena je njegovim hapšenjem u Vilanovi i Đeltru.

Veliki broj uhapšenih u policiji ima različite prekršaje. Neki od članova ove grupe delovali su od 2013. i policija već za njima traga.

Istraga koja je trajala šest meseci počela je nakon krađe koja se dogodila na jednom od auto-puta kada je ukradeno 27.000 evra.

Članovi organizovane grupe definisali su uloge i birali žrtve uglavnom stranog porekla, zbog velikih količina novca koje obično nose sa sobom na odmoru, izveštava La Vanguardia.

Oni su delovali u tri grupe, ali su ih koordinisala i vodila četiri šefa. Organizacija je imala bazu i osnovana je u Kataloniji, a vodila su je lica koja su koristila veliki protok ljudi tokom letnje sezone na auto-putevima.

Svi su koristili falsifikovana dokumenta kada su ih policijski službenici identifikovali. Tokom razbojništva su obično iznajmljivali automobile kojima su i putovali.

“Čim bi otkrili vozilo koje žele da napadnu, oni bi zatražili od vozača da stane sa strane, uveravajući šofera da ima problem sa automobilom. Kada bi se šofer zaustavio, oni su napadali žrtve i krali svu vrednu robu, a pored novca i zlata,“ izveštava dalje La Vanguardia.

Tokom poslednjih šest meseci, isti su navodno počinili oko 100 pljački.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.