Bratimljenje Tokija i Prištine?

Tači u tokiju
FOTO: Astrit Shabani

Nakon sastanka sa predstavnicima „Tojote“ gde je upitao za mogućnost širenja tržišta na Kosovo, danas, u Japanu, kosovski predsednik Hašim Tači ima predlog i za guvernerku Tokija. On smatra da bi u zajedničkom interesu bilo da se Tokio i Priština pobratime. Međutim, šta guvernerka misli o tome nije navedeno u saopštenju Tačijevog kabineta.

Kosovski predsednik Hašim Tači i dalje se nalazi u zvaničnoj poseti Japanu. Danas je imao priliku da se sastane sa guvernerkom Tokija, Juriko Koike (Yuriko Koike).

Nakon što je izrazio zahvalnost koju je „Japan pružio narodu Kosova tokom najtežih godina rata“, i poručio „da je podrška u najtežim danima rata snažni temelj za stratešku saradnju Kosova i Japana“, Tači je imao i predlog za Koike – da se Tokio i Priština pobratime.

„U duhu širenja i jačanja tih odnosa, bilo bi u zajedničkom interesu da se dva naša glavna grada pobratime. Iskustvo Tokija bilo bi presudno za razvoj našeg glavnog grada “, rekao je. 

Šta je Koike na ovo odgovorila, nije navedeno u saopštenju, ali zato je nakon čestitki na organizovanju Olimpijskih igara 2020. godine poželela puno sreće kosovskim sportistima, „naročito džudistima“.

Prethodno je kosovski predsednik tokom zvanične posete Japanu imao molbu i za „Tojotu“, o tome čitajte u:

Tojota na Kosovu: Za početak, prva misija i zahtev da građani voze što više TojotaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.