Tojota na Kosovu: Za početak, prva misija i zahtev da građani voze što više Tojota

kosovska tojota
FOTO: Astrit Ibrahimi

Kosovski predsednik, Hašim Tači, već dva dana se nalazi u zvaničnoj poseti Japanu, a danas je imao priliku i da se sastane sa visokim predstavnicima japanske fabrike automobila „Tojota“. Tači ih je zamolio da razmisle o širenju tržišta na Kosovo, a odgovor koji je dobio bio je da za početak građani Kosova počnu da voze što više „Tojota“.

Kosovski predsednik zamolio je predstavnike rukovodstva „Tojote“ da razmotre mogućnost za širenje tržišta na Kosovo, ali i preko Kosova u zemlje Zapadnog Balkana i Evrope.

„Bila je to izuzetna prilika da razgovaramo o mogućnostima za širenje Tojota tržišta na Kosovu. Mi smo sigurna zemlja za ulaganja, sa evropskim zakonima i talentovanom radnom snagom. Nakon ove posete imaćemo druge sastanke kako bismo produbili ovu saradnju“, objasnio je Tači.

Kako su iz Tačijevog kabineta naveli, izvršni potpredsednik Tojota korporacije Mitsuru Kavai pozdravio je ideju za preispitivanje mogućnosti za saradnju sa Kosovom.

Međutim, Kavai je rekao da za početak broj korisnika Tojota vozila na Kosovu mora porasti.

„Stoga je prva misija i zahtev za stanovnike Kosova da voze što više Tojota“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.