Božićni konvoj Solidarnosti za Kosovo: Humanitarna misija duga gotovo dve decenije

Gujon humanitarna akcija
FOTO: Arno Gujon/Fejsbuk

Tradicionalni Božićni konvoj za Srbe na Kosovu i Metohiji humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo organizovan je i ovog puta. Ovaj konvoj bio je, ipak, nešto drugačiji. Osim Srbima na KiM, pomoć je dostavljena i onima u Raškoj oblasti.

„Odlučili smo da ove godine, u inat brojnim preprekama, proširimo akciju i delimo pomoć na prostoru cele Eparhije raško-prizrenske“, naveo je na svom Fejsbuk nalogu direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, koji je i inicijator dugogodišnjeg Božićnog konvoja.

Tako je ekipa francuskih volontera radila na raspodeli pomoći u Raškoj oblasti, dok je tim srpskih volontera delio pomoć u enklavama na Kosovu.

Uz tradicionalne božićne paketiće, školske rančeve, pribor, ovog puta tokom sedam dana konvoja, dostavljeni su, uz namirnice i hemiju, i šporeti za ogrev.

„Sedam dana konvoja, hiljade kilometara pređenog puta i jedan uspešno ostvaren cilj – pružena ruka solidarnosti srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i u Raškoj oblasti“, poručio je Gujon na društvenim mrežama.

U ime organizacije koju predstavlja čestitao je Srbima Božićne praznike.

Radio Kontakt plus

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.