Bogdanović: Zadržan sam na Merdaru, policija mi ne da ulazak u centralnu Srbiju

Foto: KoSSev

Predsednik pokreta „Odgovor“ Boban Bogdanović izjavio je za portal N1 da je zadržan na prelazu Merdare na sličan način kao i Rada Trajković, kao i da mu predstavnici MUP-a Srbije ne dozvoljavaju da uđe u centralnu Srbiju sa teritorije Kosova.

On je rekao da je izveden iz autobusa koji saobraća na liniji Gračanica-Beograd, kao i da su mu policajci dali dve opcije, da sačeka na prelazu odluku o njemu ili da se vrati na Kosovo

„Prišli su mi pripadnici policije, vrlo su bili profesionalni, rekli su mi da moram da napustim autobus, i da iznesem svoje stvari. Sa mnom je putovala i politička direktorka ‘Odgovora’ Marija Ilić, koja se solidarisala sa mnom i ona je napustila autobus. U prostorijama policije je izvršen pretres mojih stvari, na fin način, bez pritisaka. Rečeno mi je da postoji naredba da moram biti ovde, bez objašnjenja zbog čega. To je isti način kako je zadržana i Rada Trajković“, kazao je Bogdanović.

Navodi da će ostati u prostorijama policije na prelazu, da mu je Srbija domovina, da ne misli da se vraća na Kosovo, kao i da mu se uskraćuje osnovno ljudsko pravo sloboda kretanja.

„Ralog za moje zadržavanje na prelazu je konferencija za medije koja je održana na Kosovu zajedno sa ministrom za zajednicu i povratak Nenadom Rašićem, kao i sastanak sa kosovskim premijerom, Aljbinom Kurtijem, koji je bio vrlo konstruktivan. Kurti je ukazao poštovanje za političku organizaciju koju vodim i u toku je registracija ‘Odgovora’ na Kosovu“, naveo je Bogdanović.

Sagovornik N1 je ocenio da je njegovo zadržavanje „politički revanšizam prema svakome ko se suprostavlja politici zvaničnog Beograda“.

 

Bogdanović je istakao da je imao probleme sa određenim bolestima, i da je zbog svakog slučaja pozvana i Hitna pomoć.

„Sačekaću Hitnu pomoć da mi urade preglede, a potom da popričam sa nekim od pripadnika policije ili Bezbednosno-informativne-agencije. Ovo je ista tortura kao i sa Radom Trajković. Ja mogu ovako maksimalno da budem zadržan 28 sati“, zaključio je Bogdanović.

N1

Pročitajte još:

Bogdanović: Na Olivera pucao pripadnik iz kavačkog klana „Crnogorac“

Ćerka Rade Trajković: Mama je prebačena u bolnicu u Prokuplju

Rada Trajković nakon 14 sati na Merdaru: I dalje čekam insulin, dokumenta mi uzela BIA; Kurti: Grubo kršenje ljudskih prava

Trajković prešla Merdare nakon zadržavanja, sastala se sa Hovenijerom, pa ponovo zadržana pri povratkuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.