Bivšem policajcu određen jednomesečni protvor; Advokat: Nema veze sa događajima za koje ga terete

Dejan Vasić Advokat
FOTO: KoSSev

Bivšem pripadniku Kosovske policije – S. T. određen je jednomesečni pritvor. On će biti prebačen u Pritvor visoke bezbednosti u Podujevu, potvrdio je medijima njegov branilac, advokat Dejan A. Vasić.

S.T. koji živi u severnom delu Mitrovice, uhapšen je preksinoć zbog, kako su u međuvremenu potvrdili Kosovska policija i Specijalno tužilaštvo, navodnog izvršenja ratnih zločina 1999. goidne.

S. T. je osumnjičen da je 6. aprila u selu Reznik i 2. maja 1999. u Vučitrnu navodno, zajedno sa drugim uniformisanim licima učestvovao u zlostavljanju, maltretiranju, pljački, ubijanju civila i nasilnom raseljavanju, saopštilo je juče Specijalno tužilaštvo koje je ujedno zatražilo određivanje mere pritvora za bivšeg policajca.

Nakon održane sednice, njegov advokat, Dejan A. Vasić, održao je konferenciju za štampu na mitrovičkom šetalištu.

Kaže da je sednica bila zatvorena za javnost, te da je sud naložio da informacije o samom događaju koji se stavlja na teret optuženom ne smeju da se obelodanjuju.

Izneo je samo podatak da se S. T. tereti za dva krivična dela ratnog zločina.

Vasić je zatražio od Specijalnog tužilaštva da što efikasnije sprovede istragu kako bi se utvrdila istina.

Sa druge strane, konstatovao je da S. T. nema nikakve veze sa događajima koji mu se stavljaju na teret.

„To su neke optužbe koje su se pojavile tek sada – 23 godine kasnije, iako on čovek Kosovo nikada nije napuštao, koji je ceo život ovde sa porodicom živeo u miru i ljubavi sa komšijama – kako Srbima, tako i Albancima“, poručio je Vasić.

Ovaj advokat je juče kazao za Radio Kontakt plus da je S. T. priveden kada je u južnom delu Mitrovice hteo da kupi lekove, te da je potom prebačen za Prištinu. Danas je saopštio da će njegov klijent biti ponovo prebačen, sada u Pritvor visoke bezbednosti u Podujevu.

Potvrdio je da je danas razgovarao sa optuženim, a da su to isto učinili i njegova supruga i ćerka.

Medijima se sa mitrovičkog šetališta potom obratila supruga osumnjičenog, navodeći da je on psihički u dobrom stanju, ali ne i fizički.

Suzana Trajković
FOTO: KoSSev

„Vidi se da je bled. Odbijao je hranu, tri dana nije ništa jeo. Tablete koje smo u poslali juče ujutru – dali su mu samo Gluformin za šećer. Nisu mu dali mast. Rana na glavi mu se inficirala“, kazala je.

Ona navodi da je njen suprug u očima porodice nevin.

„Mi smo tu od 1999. godine u Bošnjačkoj mahali živimo gde je mešovita sredina. Imamo puno poštovanje i od Srba i Albanaca komšija. On je pošteno obavljao svoj posao“, kazala je Suzana Trajković.

Pročitajte još:

Tužilaštvo: S. T. se tereti za ratne zločine počinjene ’99 u Vučitrnu, zatražen pritvor

KP: Uhapšeni Srbin tereti se za ratne zločine u Vučitrnu ’99

Srpska lista osudila hapšenje još jednog bivšeg pripadnika KP

Petković: Uhapšen još jedan bivši policajacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.