Biračko mesto Sveti Sava: Ljubomir Marić krenuo u misiju

Jutros u 7 časova otvorena su sva birališta u Severnoj Mitrovici za kosovske parlamentarne izbore. Odziv do 11 časova, u tri biračka centra, gde se mahom nalaze srpski birači, gotovo je nepostojeći.

Na ulicama i pred biralištima jedinu gužvu prave posmatrači, kosovska policija, KFOR, karabinjeri i članovi međunarodnih misija, pre svega OEBS-a, koji učestvuju u nadziranju izbora, kao i brojne medijske ekipe.

Građani su do ovih časova bili koncentrisani u većim grupama jedino po povratku iz gradske crkve sa jutarnje liturgije. Danas je veliki pravoslavni praznik Sv. Trojica.

Pred biračkim mestom u O.Š. “Sveti Sava”, prizor je isti – nekoliko albanskih novinara sa juga i iz Prištine, novinari radia KiM-a i novinari Tanjug-a, vozilo karabinjera, kosovske policije, vojnici KFOR-a, osoblje OEBS-a, dok se pojedini članovi biračkih komisija dovikuju sa školskih prozora.

Zatičemo koordinatora Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština i naselja, Ljubomira Marića, koji je krenuo na glasanje. 

Poslušajte šta je rekao za naš portal:

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.