Bela kuća poziva Beograd i Prištinu da odbace ekstremističke retorike, Vučić: Koja je naša izjava bila ekstremistička?

Sednica Saveta bezbednosti
FOTO: N1/Printscreen

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu izazvala je nove tenzije na relaciji Beograd – Priština. Bela kuća pozvala je Srbiju i Kosovo da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se usredsređuje na uzajamno priznanje.

U saopštenju povodom 20. godišnjice završetka NATO bombardovanja Jugoslavije, portparol Bele kuće pozvao je Prištinu i Beograd da udvostruče napore na postizanju sveobuhvatnog sporazuma, fokusiranog na uzajamno priznanje i da odmah uklone sve prepreke koje ometaju napredak.

Odgovarajući na deo u kojem se obe strane pozivaju da ostave po strani ekstremističku retoriku, predsednik Srbije kaže da nikada nijednu takvu izjavu nije dao.

„Nikada nijednu ružnu reč nisam rekao. Borim se protiv ekstremizma i ekstemističkih izjava. Voleo bih da mi kažu koja je to naša izjava bila ekstremistička, a ovako to odokativno i paušalno ocenjivanje me mnogo ne zanima“, kazao je Vučić.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.