Bajrami: Više od 400 nerešenih ubistava u posleratnom periodu, tražite pomoć SAD za zločin u Glođanu

Hikmete bajrami
FOTO: Preuzeto sa Kosova.info

Prošla su tri dana od zločina u selu Glođane kada su ubijene tri osobe, a jedna ranjena. Kosovska policija angažovala je veliki broj službenika koji se bave slučajem, međutim, još uvek niko nije uhapšen. Uz poruku da je od rata pa do danas više od 400 nerešenih ubistava, poslanica Hikmete Bajrami, pozvala je večeras kosovske institucije da zatraže pomoć međunarodne zajednice.

„Kosovsku vladu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Kosovsku policiju i Kosovsku obaveštajnu agenciju trebalo bi smatrati solidarno odgovornim za nedostatak rezultata u otkrivanju ubistava u Glođanu, kod Dečana“, poručila je danas poslanica Demokratskog saveza Kosova.

Kaže da, ukoliko kosovske institucije nisu u mogućnosti da pronađu ubicu, onda bi trebalo da potraže pomoć prijatelja, a na prvom mestu – američkih bezbednosnih institucija.

„Od posleratnog perioda ima preko 400 nerešenih ubistava. Svako ubistvo mora da se reši, a posebno ubistvo dva učenika i vozača koje se dogodilo u petak u Glođanu kod Dečana“, naglasila je Bajrami.

Ujedno tvrdi da bi kosovska vlada trebalo da se potrudi da razreši trostruko ubistvo.

Podsetimo, ubistvo u Glođanu dogodilo se u večernjim satima u petak. Tada je još uvek nepoznata osoba pucala na autobus i pritom usmrtila dvoje učenika i vozača autobusa, a jednu osobu ranila.

Iako su prošla tri dana, i dalje nema osumnjičenih, te nije poznat motiv.

Osnovno tužilaštvo u opštini Peć oglasilo se danas, navodeći da istražne radnje nisu lake, te da imaju neke naznake koje prate.

Prethodno je potvrđeno da je veliki broj službenika angažovan i da traga za počiniocem, dok je direktor Kosovske policije kazao da su angažovani svi istražitelji za teška krivična dela.

Kako bi razrešila ovo ubistvo, kosovska vlada je juče ponudila 20.000 evra svakom ko ima informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja ubice.

Pozvali su građane koji imaju ovakva saznanja da pozovu 080019999 ili 192, ili da se jave putem mejla na info@kosovopolice.com.

Kosovski premijer posetio je juče Dečane zajedno sa više ministara u kosovskoj vladi i direktorom policije, gde je kazao da se uvećava broj informacija sa kojima raspolaže policija, ali i da slučaj još uvek nije rešen.

Više o ubistvu u mestu Glođane čitajte u posebnim vestima:

Kosovska vlada nudi 20.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja ubice iz Glođana

KIA učestvuje u istrazi, policija tvrdi i dalje da se ne radi o terorističkom aktu

Direktor policije: Ispitujemo dva do tri traga

Pucnjava u Glođanu kod Dečana, stradala dva učenika i vozač autobusa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.