Bahtiri podržava kandidata Samoopredeljenja za gradonačelnika Severne Mitrovice

Bahtiri i Atić
Foto: Fejsbuk, Agim Bahtiri

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri „podržao je u svoje ime ali i u ime partije kojoj pripada“, Erdana Atića kandidata Pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika Severne Mitrovice na vanrednim kosovskim izborima koji se održavaju u nedelju.

„Bilo mi je zadovoljstvo da se sastanem sa kandidatom Pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika opštine Mitrovica, gospodinom Erdenom Atićem, kojeg u svoje ime ali i u ime Alijanse za budućnost Kosova (AKR) snažno podržavam u ovoj izbornoj trci“, poručio je gradonačelnik Južne Mitrovice.

Bahtiri je naveo da je „videvši trenutnu situaciju u Mitrovici“ razočaran vođstvom Kosova, koje ga je, kako je naveo, „izdalo u težnjama ka ujedinjenu grada, gde su me samo moralno podržavali sve dok nisam podneo peticiju, a zatim su se ućutali i nisu reagovali na ovu zakonsku inicijativu u Skupštini Kosova“.

„Da je održano obećanje iz predsedništva i skupštine, danas ne bi bilo potrebe za  raspisivanjem izbora u ovoj opštini, već bi bili raspisani za zajedničku opštinu u kojoj bih se i ja kandidovao za gradonačelnika. Žao mi je što su danas neki državni lideri samo izjavljivali da su za ujedinjenje Mitrovice, jer nikada nisu dokazali da su za ujedninjenje grada. Ne moraju da daju izjave medijima, ali ako stvarno žele ujedinjenje Mitrovice, neka samo pošalju skupštini peticiju koju sam i ja podneo i tako pređu sa praznih reči na dela. Dakle, ja tražim od Kadrija Veselija da to uradi ili neka ćuti“, navodi Agim Bahtiri u svojoj objavi na Fejsbuku.

Na predstojećim vanrednim lokalnim izborima u nedelju, za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica će se sem pomenutog Atića nadmetati i Gonđe Čauši kandidatkinja Demokratske partije Kosova i Goran Rakić ispred Srpske liste.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.