Badovac: 8 dana posle hapšenja danas pronađeno oružje, municija i crne uniforme

Osam dana nakon što je Kosovska policija u blizini jezera Badovac uhapsila tri lica pod sumnjom da su povezani sa ISIS-om, odnosno terorističkim aktivnostima, u blizini istog mesta danas, policajci su pronašli oružje, municiju i crne uniforme, kasno večeras javio je prištinski Indeksonline, kojio je inače i prvi javio o hapšenju 11. jula.

Pronađeno je i pismo na arapskom jeziku, ali ovo još uvek nije potvrđeno od strane Kosovske policije. Još uvek, takođe, nije poznato ni da li je današnji slučaj povezan sa onim što se dogodilo 11. jula, kada su u dve akcije Kosovske policije uhapšena petorica Albanaca. Indeksonline navodi da očekuje da će uskoro to i biti poznato.

Tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ISIS-a, uhapšene su u subotu, 11.jula, na magistralnom putu Priština – Gnjilane, kod jezera Badovac u opštini Gračanica. Kosovska policija je, međutim, kasnije saopštila da je uhapsila još dva lica za koja se veruje da su povezana sa prvo troje uhapšenih. Svi su Albanci, potvrđeno je kasnije. Njima je u prošli ponedeljak odlukom Osnovnog suda u Prištini, određen pritvor u trajanju od mesec dana. Prema navodima tužilaštva, oni su planirali ubacivanje otrova u jezero Badovac, odakle se Priština snabdeva pijaćom vodom. Kod osumnjičenih su tada pronađene zastave ISIS-a, kao i "drugi simboli" koji upućuju na moguće terorističko delovanje. Uhapšeni su Enis Ljatifi i Besnik Ljatifi iz Vučitrna, Miljazim Hadžiaj iz Istoka, Gazmend Haljiljaj i Fehmi Musa.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.