Koha: Posle pronalaska oružja i municije, sinoć primećena dva sumnjiva vozila kod Badovca

Sinoć su u blizini jezera Badovac primećena dva sumnjiva vozila za kojima traga Kosovska policija, javila je kasno sinoć Koha. Za sada nije saopšteno više detalja. Prethodno je, u toku dana, takođe kod samog jezera Badovac, pronađeno oružje, municija i crna odeća (uniforme), ali je policija demantovala spekulacije da je pronađen i eksploziv. Oružje je pronađeno samo nekoliko metara dalje od mesta gde je 11. jula uhapšeno troje Albanaca za koje se sumnja da su planirali terorističke aktivnosti, kada su ubrzo uhapšena još dvojica, protiv kojih je u međuvremenu i određen jednomesečni pritvor.

Policija navodi da je još uvek rano da se poslednji događaji dovedu u vezi sa hapšenjima od prošle nedelje.

U međuvremenu je jezero Badovac opkoljeno pripadnicima Kosovske policije koji kontrolišu saobraćaj, a nakon navoda da bi mogao da postane meta napada pripadnika ISIS-a, zbog čega su i prošle subote u Prištini i Gračanici uvedene višečasovne restrikcije vode, uz bojazan da su uhapšena lica prethodno ubacila toksične materije u ovo jezero iz kojeg se Priština delom snabdeva vodom, što se, srećom, nije dogodilo.

I dok Koha javlja da su sinoć primećena dva sumnjiva vozila u ovoj oblasti, zbog čega je izvršena i mobilizacija policijskih jedinica koje su krenule u potragu, Indeksonline javlja da je put ka Badovcu bio blokiran na desetak minuta, a da prilaze jezeru kontroliše kosovska anti-teroristička jedinica.

U međuvremenu je portparol KP-a, Baki Keljani, potvrdio za kosovske medije da je juče pronađen kalašnjikov sa municijom, kao i "određena crna garderoba", ali ne i eksploziv, te da je još uvek rano govoriti da li je najnovije otkriće u vezi sa onim što se dešavalo prošle nedelje.

Osam dana nakon što je Kosovska policija u blizini jezera Badovac uhapsila tri lica pod sumnjom da su povezani sa ISIS-om, odnosno terorističkim aktivnostima, u blizini istog mesta, policajci su u nedelju pronašli oružje, municiju i crne uniforme, javio je kasno sinoć prištinski Indeksonline.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.