Brisel: Uhapšen 61-godišnji Albanac sa 15 kg heroina i 500.000 evra

Jedan 61-godišnji Albanac uhapšen je u Briselu nakon što je kod njega pronađeno 15 kilograma heroina i 500000 eura, javila je danas Koha, pozivajući se na albansku televiziju Oranews. Ove agencije javile su i da je uhapšeni prethodno bio predmet istrage skoro dve godine. 

Iako je u naslovu navedeno da je u pitanju heroin, u daljem tekstu Koha navodi da se radi o kokainu. Droga je zaplenjena u jednom briselskom hotelu a za zaplenjen novac se sumnja da se radi o novcu kojim je kupac prethodno platio drogu i koji je uspeo da pobegne kroz hotelski izlaz za hitne situacije. 

Albanac, koji je identifikovan kao izvesni Bajram M., za kojeg se sumnja da je vođa kriminalne organizacije koja se bavi distribucijom narkotika, uhapšen je zajedno sa 27-godišnjim Markom N. 

Ovaj Albanac je koristio kafić u poznatoj četvrti Brisela kako bi prikrio ilegalnu trgovinu drogom i oružja, zbog čega se protiv njega i vodila policijska istraga skoro dve godine. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.