Art bioskop u galeriji „Akvarijus“

Art bioskop Aktiv
Foto: galerijaaquarius.wordpress.com/

U sklopu „Art bioskopa“ filmska ostvarenja koja su obeležila evropsku kinematografiju u prve dve decenije 21. veka, od danas će svakog petka moći da se pogledaju u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“. Projekcije će se vršiti od 19 časova do kraja ovogodišnje sezone ovog mitrovičkog centra kulture. 

Filmovi koji će se prikazivati na velikom platnu, potiču iz različitih nacionalnih tradicija i različiti su u pogledu motiva, tema, ideja i rediteljskih postupaka, međutim, postoji nešto što ih povezuje u jednu celinu.

Imaju jedan zajednički imenitelj – svi oni odišu melanholijom, osećanjem kraja jednog sveta, romantičnim žalom za izgubljenim i strahom pred nadolazećim vremenom – iz kojeg je moguće iščitati „duh vremena“ u savremenoj filmskoj umetnosti, te sagledati evropski autorski film kao jedinstvenu pojavu u svetskoj kinematografiji, bitno drugačiju od aktuelnih svetskih tendencija u sedmoj umetnosti.

Više o filmovima koji će biti prikazivani u „Akvarijusu“ možete pročitati na njihovom sajtu.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.