Ansambl Venac igra za Dragana Tripkovića

Ansambl Venac
Foto: RTV KiM

Ansambl Venac sa svojim omladinskim ansamblom i dečijim ansamblima organizuje humanitarni Svetosavski koncert u sredu 30. januara u Domu kulture Gračanica.

Kako je saopšteno, nakon ličnog obraćanja Dragana Tripkovića iz Plemetine kome je potrebno lečenje u Italiji, Ansambl Venac je odlučio da održi koncert humanitarnog karaktera.

Na Svetosavskom humanitarnom koncertu učestvovaće i gosti, kulturno-umetnička društva sa centralnog Кosova.

“Sav prihod od koncerta namenjen je Draganu Tripkoviću iz Plemetine za transplantaciju bubrega,” navode iz Ansambla Venac.

Cena ulaznice za koncert je 200 dinara i u prodaji su svakog dana od 09 do 15 časova na biletarnici u Domu kulture u Gračanici.

Međutim, Venac je odlučio da odštampa i posebne „humanitarne karte“ koje će se prodavati na terenu i po štandovima. Njihova cena je 100 dinara, a cilj je da na taj način u ovoj akciji učestvuju i građani koji neće doći na koncert.

U centru Gračanice postavlja se i štand gde će se prodavati „humanitarne karte“.

Organizaciju prodaje „humanitarnih karata“ na terenu pomoći će porodica i prijatelji Dragana Tripkovića.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a organizator je Ansambl Venac uz tehničku podršku Privremenog organa grada Prištine i Doma kulture Gračanica.

Novac prikupljen u ovonedeljnoj akciji dodeljen Draganu

Uručivanje novca Draganu Tripkoviću
Foto: Opština Gračanica

U Gračanici jeove nedelje organizovana akcija prikupljanja novca za Draganovo lečenje.

Organizacija „Svet balona“ je na štandu koji je bio postavljen u centru Gračanice prikupila blizu 700 evra, a vlasnik te organizacije Miloš Stević uručio je novac Draganu Tripkoviću.

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.