Arsenijević priveden pa pušten u Štrpcu

Arsenijević
FOTO: KoSSev

Lider Građanske inicijative „Srpski opstanak“, Aleksandar Arsenijević, priveden je danas na tri sata u Štrpcu. Kako je kazao za KoSSev, do privođenja je došlo nakon što se uputio ka Opštini da razgovara sa gradonačelnikom o novonastaloj situaciji u vezi sa Ski centrom. Privođenje tumači kao „ogroman pritisak na opoziciju“. Iz Opštine Štrpce potvrdili su za KoSSev da su pozvali policiju, ali zbog toga što je Arsenijević ušao bez dozvole portira i zato što je bio u društvu Danijela Vasiljevića iz GI Sloboda Štrpce, protiv kojeg je, tvrde, podignuta optužnica zbog uznemiravanja porodice Jevtić i samog gradonačelnika.

Arsenijević je u razgovoru za KoSSev potvrdio da se ka opštinskoj zgradi u Štrpcu uputio u društvu člana GI Sloboda Štrpce, Danijela Vasiljevića.

„Zatražili smo sastanak sa Daliborom Jevtićem, da ga priupitamo nekoliko pitanja vezanih za predaju Ski centra Brezovica“, kazao je Arsenijević.

Opština Štrpce saopštila je nedavno za RTV Kim da je Ski centar Brezovica fiskalizovan “u skladu sa važećim zakonskim regulativama” (na Kosovu), što je potom potvrdio i kosovski premijer Ajbin Kurti.

Kako je rečeno, Kosovska agencija za privatizaciju je formirala društveno preduzeće Brezovica, sa opštinom Štrpce izabrala novi Upravni odbor i aktivirala ga u postojećem Ski centru.

Ovaj Ski centar je prema zvaničnom Beogradu i dalje u vlasništvu Ineks intereksport Beograd i Skijališta Srbije, a to je juče potvrdio i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, koji je kazao da Srbija „Brezovicu nije predala“, već da se zapravo ponovo radi o „jednostranim akcijama Prištine“.  

Na vratima opštine, dodaje, portir ih je pustio da uđu, ali im je Jevtićev savetnik  kazao da ipak sačekaju.

„Na kraju nam je portir rekao da idemo da pitamo tog savetnika. Popeli smo se gore da vidimo gde mu je kancelarija i na kraju smo došli do kancelarije Dalibora Jevtića“, objašnjava.

Ispred njegove kancelarije, kako kaže Arsenijević, napravili su par snimaka sa porukama i pitanjima koja su planirali da upute Jevtiću, te ni na koji način, nisu ometali službenike opštine.

Lider „Srpskog opstanka“ dodaje da je, nakon što ih nije primio gradonačelnik Štrpca, zajedno sa Vasiljevićem napustio zgradu opštine.

Kaže da su otišli u obližnji kafić, gde su potom došli policijski službenici koji su ih i priveli.

Arsenijević je neposredno nakon privođenja kazao da im je iz policije rečeno da ih privode zbog „nasilnog upada u opštinu“, te da su o svemu odmah obavestili Policijski inspektorat Kosova.

Međutim, u naknadnom razgovoru, Arsenijević je potvrdio za KoSSev da su im iz policije tokom ispitivanja rekli da su privedeni zbog „osećaja nesigurnosti Dalibora Jevtića u njihovom prisustvu“.

Kaže da su ih u policiji zadržali oko tri sata, te da su ih potom i pustili.

Arsenijević, međutim, nije mogao da potvrdi za KoSSev da li je protiv njih pokrenut slučaj i kako je on klasifikovan.

Lider GI „Srpski opstanak“ je ocenio da mu je današnji događaj samo pokazao „kakvu kontrolu ima Dalibor Jevtić nad Štrpcem, kao i nad Ski centrom“.

„Posle pet minuta smo privedeni, na samo jedan njegov poziv i bez bilo kakvog objašnjenja. Ovo je ogroman pritisak na opoziciono političko delovanje na Kosovu“, ocenio je.

Opština: Ušli su bez dozvole portira, prijavili smo KP jer je Vasiljević prethodno pretio Jevtiću

Sa druge strane, iz opštine Štrpce za naš portal iznose drugačije navode. Šef kabineta gradonačelnika ove opštine, Igor Savić, kazao je za KoSSev da su slučaj policiji prijavili portir zgrade i sekretarice.

On tvrdi da zapravo Arsenijević i Vasiljević nisu dobili dozvolu portira da dođu do Jevtićevog kabineta.

„Oni su danas od portira zatražili da ih gradonačelnik primi. Portir je zatim zvao sekretarice, od kojih je dobio informaciju da je gradonačelnik na sastanku i da ne može da ih primi. Međutim, Arsenijević i Vasiljević ga nisu poslušali, već su ušli u zgradu i uputili se prema kabinetu“, tvrdi Savić.

On međutim, kaže da „Arsenijević nije problem“, već lice koje je bilo u njegovoj pratnji.

„Danijel Vasiljević iz GI Sloboda Štrpce više puta u prošlosti je upućivao pretnje porodici gradonačelnika Jevtića i protiv njega je čak državni tužilac podneo optužnicu zbog uznemiravanje porodice Jevtić i samog gradonačelnika“, kazao je Savić za KoSSev.

On dodaje da je portir pozvao policiju upravo zbog toga što zna „u kakvim odnosima je Vasiljević sa gradonačelnikom i njegovom porodicom“.

KoSSev portal je danas u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa policijom u Štrpcu kako bi dobio zvanične informacije o privođenju Arsenijevića.

U policijskoj stanici u Štrpcu nam je rečeno da je komandir stanice na terenu, te su nas uputili da se obratimo službeniku u direkciji KP regiona Uroševac koji, međutim, kako nam je rečeno, takođe nije bio u kancelariji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.