Arno Gujon donirao ultrazvučni aparat bolnici u Pasjanu

Arno Gujon
Arno Gujon

Zdravstveni centar u Gnjilanu danas je dobio ultrazvučni aparat marke „Simens“ u vrednosti od oko 20 hiljada evra. Ovu donaciju obezbedila je organizacija „Solidarnost za Kosovo“ kojom rukovodi Arno Gujon.

Zahvalivši na donaciji, direktor ZC Gnjilane dr Zoran Perić kaže da je ovo veliki dan za zdravlje stanovnika u Kosovskom Pomoravlju.

„Naši pacijenti više neće morati da za potrebe snimanja unutrašnjih organa odlaze u Vranje ili Kosovsku Mitrovicu kao do sada i izlažu se dodatnim troškovima,“ kaže za Rtv Puls dr Perić.

Ovaj savremeni uređaj koristiće, na prvom mestu, lekari internisti, ali i radiolozi, ginekolozi, kao i lekari ostalih specijalnosti, kada za to ima potrebe.

„Aparat će već od sutra biti u funkciji. Nema komplikovanih procedura i papirologije. Za ultrazvučni pregled dovoljan je samo uput lekara opšte prakse,“ najavljuje Perić.

Aparat će biti u funkciji 24 časa dnevno, a tokom jedne osmočasovne smene moći će da se obavi 20 ultrazvučnih pregleda.

Perić ujedno poručuje da je za rad bolnice u Pasjanu neophodna i druga oprema.

„Mi smo jedna od retkih domaćih bolnica koja još nema skrining sluha, što je veoma bitno jer godišnje imamo više od 150 beba, a taj aparat je neophodan radi rane dijagnostike sluha kod novorođenčadi,“ rekao je Perić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.