Akcija u ulici Rudarske čete: Došli po narkotike a našli opremu za rudarenje kriptovaluta

 

Vest je ažurirana

16.05: U međuvremenu, Kosovska policija se oglasila sa više detalja o zaplenjenim uređajima.

Iz KP ističu da je u ovoj akciji zaplenjeno 16 komada „Antiminer T9“,
13 komada „Antiminer C9“, 32 grafičke kartice od 4 gigabajta, 33 grafičke kartice od 8 gigabajta, kao i 10 napajanja.

U ulici Rudarske čete u severnom delu Kosovske Mitrovice upravo je završena policijska akcija. Iako su na ovu lokaciju službenici došli zbog informacija o potencijalnoj laboratoriji za proizvodnju narkotika, na licu mesta su ipak pronašli – opremu za rudarenje kriptovaluta.

Akcija je započeta jutros oko 11 sati, a u njoj su prvobitno učestvovali službenici Jedinice za borbu protiv narkotika, kao i kosovska carina.

„Mi smo pre oko nedelju dana dobili informacije da na ovom mestu postoji laboratorija za proizvodnju narkotika“, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Međutim, na lokaciji oni nisu pronašli ono za šta su došli, već, kako je precizirao, opremu za rudarenje kriptovaluta.

Eljšani je naglasio da je to sada u carinskoj nadležnosti, koja je opremu odmah i oduzela.

„To je carinski prekršaj, pa je sada to i njihova nadležnost. Oni će da procene vrednost oduzete opreme“, naglasio je on.

Objasnio je da će, ukoliko se radi o vrednosti većoj od 5,000 evra, protiv vlasnika morati da se pokrene krivična prijava.

Iz Kosovske policije naglasili su za KoSSev da svakodnevno dobijaju informacije i prijave od građana, kako za sitne nepravilnosti, tako i za ovakve veće prekršaje.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.