Akcija u Prištini: Hapšenje, zaplena droge, oružja, vozila…

Foto: Kosovska policija

Direkcija za istragu trgovine narkoticima kosovske policije regiona Priština, uhapsila je juče jednu osobu, izvršila pretres na četiri lokacije i zaplenila narkotike, oružje, vozila i ostale sumnjive stvari, saopšteno je iz Kosovske policije.

Ova akcija je izvršena tokom istrage za krivična dela „kupovina, posedovanje, stavljanje u promet i prodaja opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanca“, kao i „neovlašćeno vlasništvo, kontrola i upotreba oružja“.

U vezi sa tim, uhapšen je dvadesetdevetogodišnji E.A., kod kojeg je pronađen pištolj sa dva šaržera i ukupno 16 metaka kalibra 7,62 mm, mobilni telefon Ajfon, crna torba u kojoj se nalazilo 570 evra u gotovini, kao i jedan ključ od vrata.

Tokom daljeg pretresa na četiri lokacije, koje su, kako se navodi, korišćene za distribuciju i prodaju opojnih supstanca, pronađene su i zaplenjene opojne droge, za koje policija sumnja da su kokain: 11 pakovanja opojnih droga – težine 1054,5 grama, 1 pakovanje umotano u lepak, napunjeno narkoticima – težine 1.246,6 grama i 3 pakovanja sa takođe opojnim drogama – težine 208,6 grama.

Na nekim od ovih lokacija pronađene su i dve digitalne vage za merenje „SCALE“ i “ CEG“.

Takođe, oduzeto je i blindirano vozilo marke „Mercedes G-klasa“ i automobil marke „AlfaRomeo“, još dva ključa za automobile, jedan za skuter i još 12 različitih ključeva, od kojih je jedan elektronski.

Policija je tokom racije pronašla i oružje, tačnije automatsku pušku sa bajonetom AK-47 kalibra 7,62 mm, sa dva šaržera sa 58 metaka kalibra 7.62mm, pronađeno u prtljagu vozila. Kao i pištolj kalibra 9×19 sa 14 metaka, šest metaka kalibra 7,62, kao i komplet za čišćenje oružja. Takođe, oduzet je još jedan metak kalibra 9×19 i jedan „skalpel“.

Osim toga, na pomenutim lokacijama pronađena je i dokumentacija, saobraćajne prekršajne kazne kosovske policije izdate osumnjičenom sa inicijalima F.U., kao i probušene pasoše izdate od Republike Severne Makedonije. Tokom pretresa ove četiri lokacije, pronađena je i oprema za nalaženje prisluškivača.

Osumnjičeni E.A. je uhapšen i odveden u pritvor, a u vezi sa ovim slučajem policija je obavila razgovor i sa jednom maloletnom ženskom osobom.

Ona je saslušana u prisustvu svojih roditelja, a potom je i puštena.

Slučaj se dalje istražuje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.