Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Isa Mustafa, bivši kosovski premijer i vođa dijaloga Kosovo-Srbija, nema savet za Aljbina Kurtija koji će za nekoliko dana krenuti put Brisela, isto kao i Mustafa nekada. Mustafa, koji se optužuje da je u Briselu parčao Kosovo potpisom za Zajednicu, kaže da nikada nije potpisao za osnivanje zajednice opštine.„Ono što sam potpisao je sporazum o principima, a ne sporazum o osnivanju Zajednice, jer sam nasledio zakon o kome je glasalo preko 2/3 poslanika“, kaže Mustafa. Iako nema savet za Kurtijevu vladu, Mustafa ima ideju šta da radi sa Zajednicom.„Sada se ili taj zakon mora proglasiti nevažećim sa 2/3 glasova poslanika ili se mora primeniti“.

I sada se postavlja pitanje ko je u stvari naivan ili pokvaren ili glup ili sva tri zajedno. Ja mislim da je to onaj “prvi u svemu” u Evropi. Zasigurno nije ovaj koji se ograđuje sporazumom o principima a da je pri tome sve potpise suprotstavljene strane izdejstvovao i realizaciju na terenu svih dogovora takođe.

Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu, Tomaš Sunjog, uručio je danas Javnim komunalnim preduzećima u opštinama na severu Kosova osam kamiona za prikupljanje otpada koji su donacija Evropske unije. Ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić, zahvalio se Evropskoj uniji i GIZ-u na zajedničkom učešću u obezbeđivanju ove pomoći i najavio nastavak saradnje.

Bio bih mu zahvalan ako bi ti kamioni prikupili i Srpsku listu.

Poslanik, Šaip Kamberi, izjavio je danas u parlamentu Srbije, da se protivi, kako kaže, parcijalnoj izmeni Ustava Srbije. Kamberi je izneo kritike na račun vlasti, navodeći da „u ovoj državi vlast odavno nije javna i transparentna, pravno ograničena, ni posvećena slobodi i jednakosti građana“.

Jadni smo li! A došlo je teško vreme. Nakaradna vlast u najvišoj zakonodavnoj instituciji kritikuje jedina joj opozicija u parlamentu ali i opozicija narodu srpskom, koja uz to uopšte nije dobronamerna što se tiče države pod bilo kojom vlašću.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.