Ahmeti podneo krivičnu prijavu protiv Samoopredeljenja

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti podneo je tužbu protiv pokreta Samoopredeljenje za klevete, mesec dana nakon što je ova stranka podnela krivičnu prijavu, navodeći da je Ahmeti zloupotrebio 530.000 evra na tenderu za mleko.

KoSSev: Samoopredeljenje prijavilo policiji Ahmetija

Nakon što su, krajem decembra, već jednom prijavili Špenda Ahmetija policiji zbog zloupotrebe službenog položaja i dodeljivanja 60.000 evra bordu festivala čiji je član sam Ahmeti, Samoopredeljenje je 9. januara Osnovnom sudu u Prištini predalo i krivičnu prijavu protiv svog bivšeg partijskog kolege.

U krivičnoj prijavi predatoj Tužilaštvu, Samoopredeljenje optužuje Ahmetija da je zloupotrebio 530.000 evra u nezakonitom tenderu za snabdevanje mlekom za opštinu Priština.

Špend Ahmeti, nekadašnji član Samoopredeljenja i kopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima, postao je lider PSD-a sredinom prošle godine kada je, zajedno sa 12 poslanika Skupštine Kosova napustio Samoopredeljenje.

„Kako sam najavio, danas sam podneo tužbu protiv Samoopredeljenja zbog višestrukih kleveta, posebno zbog mleka. Ovu tužbu sam podneo zato što su se oglasili oni koji predstavljaju sami sebe kao sudije, iako su sve vreme bili deo snabdevanja mlekom. Ali za njih nije više važna istina ni javni novac kako potenciraju, već stalni napadi protiv nas, kleveta, nemajući nikakvog obzira za istinu,“ rekao je on ovom prilikom.

Dodao je da optužnica mora ići „glavnom čoveku iza drugih ljudi u Samoopredeljenju“.

On je pozvao lidera Samoopredeljenja, Aljbina Kurtija, na javnu raspravu o bilo kojoj temi.

„Da javno kažemo ko laže u ovoj sredini“, rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.