Agim Çeku: BSK je spreman da pomogne, čekamo poziv BiH i Srbije

Izvor: Bošnjak – Ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Nismo dobili nikakav formalan poziv, ali smo spremni da pomognemo. Ovo je humanitarno pitanje a kada su u pitanju humanitarna pitanja FSK nema rezerve prema bilo koga. U slučaju da je potrebna naša pomoć, imamo stručne ljude, opremu i iskustvo u takvim situacijama ali imamo i volje.

Ministar Kosovskih bezbjednosnih snaga Agim Çeku je izjavio da još uvijek nisu dobili zvaničan poziv od Srbije ili Bosne da pošalju snage FSK-a da bi pomogli zemljama u regionu koje se suočavaju sa teškim poplavama, ali navodi da je FSK spreman da pomogne bilo kojoj zemlji kojoj je potrebna humanitarna pomoć.

"Nismo dobili nikakav formalan poziv, ali smo spremni da pomognemo. Ovo je humanitarno pitanje a kada su u pitanju humanitarna pitanja FSK nema rezerve prema bilo koga. U slučaju da je potrebna naša pomoć, imamo stručne ljude, opremu i iskustvo u takvim situacijama ali imamo i volje.

Kada su u pitanju humanitarne akcije nemamo rezerve prema nikome", izjavio je ministar bezbjednosnih snaga, Agim Çeku.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.