13. plata nastavnicima pri kosovskom sistemu od 2023. godine

Foto: Zeri

Nastavno osoblje pri kosovskom obrazovnom sistemu od 2023. godine primaće i 13. platu, potvrdili su danas kosovski premijer, Avdulah Hoti i kosovski ministar obrazovanja, Ram Ljikaj.

Hoti je danas održao sastanak sa Ram Ljikajem, nakon čega su se dvojica zvaničnika obratili medijima.

Na konferenciji je saopštio da će biti potpisan kolektivni ugovor u oblasti obrazovanja, a u dogovoru sa predstavnicima Ujedinjenog sindikata obrazovanja i nauke.

„Dogovorili smo se da isplaćujemo 13. platu predunizverzitetskom osoblju počevši od 2023. godine, takođe smo precizirali plaćanje hrane, dnevni obrok za nastavnika, naveli smo troškove prevoza i takođe odredili troškove prevoza“.

Hoti je najavio da će ugovor biti potpisan danas, te dodao da je ovo dobar trenutak za oblast obrazovanja.

Ministar obrazovanja potom je poručio da će 13. plata biti dobra motivacija s ciljem postizanja boljih rezultata u obrazovanju.

Podsetimo, pre dva dana nakon sastanka sa sindikatom prosvetnih radnika, kosovski premijer Avdulah Hoti je saopštio da će kosovski prosvetni radnici dobiti i dva dodatka na platu, i to za mesec februar i maj.

Opširnije o tome:

Kosovskim prosvetnim radnicima dodaci na plate u februaru i maju

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.