Zvečanka donirala cipele za korisnike narodnih kuhinja na KiM-u

Narodna kuhinja cipele
Foto: narodnekuhinjekim.com

Od nastanka narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji 2000. godine pa sve do danas, od mnogobrojnih donatora stizala je hrana za mnogobrojne korisnike koji nisu u mogućnosti da je sebi priušte. Međutim, neobičnu, ali sa druge strane, veoma korisnu donaciju nedavno je uručila jedna Zvečanka i građani Užica.

Prethodnih dana na adresu narodnih kuhinja stiglo je nekoliko desetina pari cipela za odrasle koje je Humanitarna organizacija Eparhije raško-prizrenske – Majka devet Jugovića podelila svojim korisnicima u selima u kojima se vrši podela hrane.

Određeni broj cipela stigao je iz Užica, dok je oko 15 pari ženskih cipela poslala D. Đ. iz Zvečana.

„U toku podele hrane, uspeli smo da izvršimo i podelu donacije cipela i obradujemo neke od naših korisnika… za vreme praznika i darivanja,“ dodaju iz organizacije.

Ova humanitarna organizacija se zahvalila donatorima, na kako su naveli, predivnom gestu.

Narodna kuhinja cipele
Foto: narodnekuhinjekim.com

Svi ljudi dobre volje pomoć narodnim kuhinjama na KiM-u mogu da uruče slanjem sms-a na broj 1033 u mrežama Mt:s, Vip i Telenor.

Pored humanitarnih sms poruka, može se pomoći i direktnim uplatama preko žiro računa broj: 205-243659-06, na ime „Eparhija raško-prizrenska“, Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, sa naznakom: „Pomoć za Narodne kuhinje“. Poseban apel za pomoć upućuju proizvođačima i distributerima hrane.

Humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića“ osnovana je 2000. godine, vodi šest narodnih kuhinja širom KiM-a u kojima se hrani više hiljada ljudi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.