Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi u kojoj je smešten centar za registraciju

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, potvrđeno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova saopštio da je „izvršen napad eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.

Kosovska policija regiona Sever obaveštena je ovog jutra da su u Zvečanu u zgradi „INTEL“, razbijena vrata.

Na lice mesta odmah je izašla patrola policijske stanice i ostale relevantne jedinice istražne i forenzičke, i utvrdila da je na pomenutom objektu razbijeno jedno staklo od izloga.

Kako su potvrdili iz regiona Sever, unutar objekta primećena je jedna neeksplodirana ručna granata, crne boje, nepoznate marke.

O slučaju je obavešten EOD tim koji je izašao na lice mesta u 09.55.

„Nakon izvršene kontrole objekta pronađene su dve eksplozivne naprave, koje je tim EOD potom i uništio.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac koji je slučaj klasifikovao kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Istraga je u toku, poručili su iz policije regiona Sever.

Podsetimo, o ovom slučaju prethodno je izvestio kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, navodeći da je u Zvečanu izvršen napad u Centru za civilnu registraciju eksplozivnim napravama.

Ovaj ministar je ujedno potvrdio da je u Zubinom Potoku zapaljen Centar za registraciju vozila.

Više o tome u posebnim vestima:

Svećlja: Zapaljen centar za registraciju vozila u ZP, a u Zvečanu na isti bačena „eksplozivna naprava“

Izbio požar u zgradi Opštine Z. Potok, izgorele dve kancelarije; Svećlja: Zapaljen centar za registracijuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.