Zvečan bez struje četvrti dan, i dalje neizvesno kada će kvarovi biti otklonjeni

Struja Otklanjanje kvara foto radio Kosovska Mitrovica

Deo Zvečana je četvrti dan bez struje, a više ekipa Elektrodistribucije i Energetike bezuspešno su pokušavali da utvrde brojne kvarove na visokonaponskom kablu, kako bi iste i otklonili. Osam niskonaponskih trafostanica napaja se preko kabla koji je u prekidu.

Direktor Energetike Dragoslav Milošević potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice, da su ustanovljena tri kvara na kablu, ali da ih ima još, i da tokom dana očekuju pomoć Elektrodistribucije Kraljevo. Naime, merna kola, koja bi trebalo da utvrde gde su tačno kvarovi na kablu, dolaze iz kraljevačke elektrodistribucije.

Prema informacijama kojima raspolažemo, ukoliko sve bude teklo po planu, postoji mogućnost da do večeras bude propušten napon za jedan deo. U suprotnom, struje neće biti do daljnjeg.

Do prekida u napajanju došlo je u petak u 15.20, a taj kvar je saniran u subotu. Međutim, nakon 10 minuta došlo je do novog kvara i ponovnog prekida u napajanju električnom energijom.

Bez struje su Opština Zvečan, Visoka tehnička škola, stambena zgrada Metal, Kralja Milutina, pošta, banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka, kao i stambene zgrade u tom delu, deo Obilićeve i Majora Tepića itd.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.