Žustra rasprava Garić – Trajković: Jesu li Kurti i Vučić sve dogovorili? Ko svedoči istinito, ko obmanjuje javnost?

„A šta vi mislite, da su Srbi na Kosovu i Metohiji zaista blesavi pa rade kontra svojih interesa i neće da vide neke stvari koje su očigledne oko njih? I da ovo što oni daju podršku upravo Srpskoj listi i tim političarima koji su u Srpskoj listi a to je podrška od 97/98 procenata, pa šta vi mislite, da neko tera te ljude da glasaju tako?! Pa neće biti! Ti ljudi su shvatili da im je mnogo bolje da imaju jedinstven blok u političkom smislu koji će da ih predstavlja i to što neke njihove interese minimalno, barem, jer je stanje na Kosovu takvo da su srpska prava potpuno ugrožena i onda vi morate da nađete jedan jak blok kako tako, a to je očigledno uspela Srpska lista da bi opstali na Kosovu i Metohiji. To je Srpska lista zaista uradila i to su zaista ozbiljne zasluge Srpske liste!“, kazao je urednik portala Kosovo-online Miloš Garić.

„Kakav tužan komentar čoveka koji je u medijima…“, odgovorila je univerzitetski profesor i srpska političarka Rada Trajković za Probudi se na Nova TV.

„Pozicija urednika ovog portala tera g-dina Garića da obmanjuje, uspavljuje javnost“, kazala je na početku emisije, uz naglasak da u momentu kada je srpski predsednik, odnosno Srbija, prihvatila da na sopstvenoj teritoriji prelepi stikere preko svojih državnih simbola na tablicama, znači da je on već prihvatio reciprocitet.

Upozorila je na to da Kosovo svakim danom, sve više klizi u nezavisnost, spominjući gubitak prava Srba na izbora Srbije na Kosovu, dok izostaje pobuna Srpske liste u institucijama na čijim se platnim spiskovima nalaze.

Pobune se samo kada se hapse njihovi kriminalci

„Svi sede u vladi, u skupštini, niko se ne pomera. Imamo vlast koja je užasna. Imamo Aljbina Kurtija koji ne samo da želi da poništi Srbiju, on čak i za jugoslovenski period ima marksističke ideje. On nam negira crkvu, negira identitet crkveni. Ustav ne sprovodi kada su u pitanju zakoni za Srbe. Hapse se Srbi gotovo na svakom koraku. Vidovdan ne može da prođe bez incidenata“.

Žustra rasprava gostiju u studiju TV Nova se potom nastavila. Pogledajte.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.