Zubin Potok: Neeksplodirana bomba u dvorištu kuće Slaviše Ristića

Ova vest je deo rubrike IZBORI,  april 2016.


U dvorištu kuće kandidata za narodnog poslanika u Skupštini Srbije, Slaviše Ristića, danas je pronađena neeksplodirana ručna bomba. U ovim trenucima u selu Jagnjenica, gde se nalazi Ristićeva kuća, pripadnici Kosovske policije vrše uviđaj, a čeka se i dolazak specijalizovanih jedinica za uklanjanje eksplozivnih naprava. Ristić, u izjavi za naš portal, navodi da pretpostavlja da bomba nije bačena danas, već da je to učinjeno u nedelju, kada je takođe pucano na njegovu kuću. Ocenjuje da je napad politički motivisan, sa ciljem da se zastraši. 

"Danas u 14.15 prijavljeno je da je u dvorištu porodične kuće S.R. pronađena neeksplodirana ručna bomba. Uviđajna ekipa i policijske patrole su odmah izašle na lice mesta i isto je obezbeđeno od strane policije. Čeka se dolazak specijalizovane ekipe EOD tima koje će preduzeti dalje mere i radnje u vezi sa pomenutom eksplozivnom napravom," rekao je u izjavi za KoSSev šef operative Kosovske policije za region Sever, Željko Bojić. 

Na pitanje da li je moguće da je bomba bačena iste večeri kada je i pucano na Ristićevu kuću, Bojić je odgovorio da u ovom trenutku to ne može da potvrdi, jer je, kako kaže, istraga još uvek u toku. 

Ristić: Bomba najverovatnije bačena u nedelju; motiv politički

Sa druge strane, Ristić pretpostavlja da bomba nije naknadno bačena. 

"Bombu je pronašla moja supruga, u blizini zida kuće, u travnjaku, nakon čega sam obavestio policiju. Najverovatnije je da je bačena u nedelju, iste večeri kada je i pucano na moju kuću, a ne naknadno. Policija je tu, čekamo jedinice koje će ukloniti bombu," rekao je Ristić u izjavi za naš portal.

Na pitanje šta misli da je motiv za napad u nedelju, on je odgovorio: 

"Ja lično ne vidim nikakav drugi motiv sem političkog. Nisam ni sa kim u sukobu, nisam upozoravan, desilo se sve na dan izbora, posle proglašenja rezultata. Verovatno neko pokušava da me zastraši, s obzirom na moje političke stavove koje imam pravo javno da iznosim. Nemam nameru da ih promenim zbog oružanih napada, ali to se ne dešava samo meni. Incidenti na Severu su vrlo česti. Međutim, nijedan slučaj nije rasvetljen, što govori ili o nemoći policije, ili, što je još gore – da neko upravlja čitavim tim procesom." 

Slaviša Ristić je bivši predsednik opštine Zubin Potok. Na parlamentarnim izborima je ispred koalicije DSS-Dveri kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ristić se 2014. godine od strane EULEX-ovog tužilaštva teretio za 15 krivičnih dela, navodno počinjenih tokom 2011. godine i perioda barikada, koja je njegova odbrana odbacila, tvrdeći da se radilo o politički montiranom procesu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.