Zoran Anđelković novi direktor Pošte Srbije

FOTO: Zoran Anđelković N1
FOTO: Zoran Anđelković N1

Zoran Anđelković novi je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije, objavljeno je u Službenom glasniku, javlja N1.

Njega je na ovu funkciju imenovala Vlada Srbije.

Vlada je na današnjoj sednici donela i rešenje o razrešenju dosadašnjeg v.d. direktora JP Pošta Srbije – Zorana Đorđevića.

Zoran Anđelković Baki bivši je funkcioner Socijalističke partije Srbije, a na funkciju direktora Pošte Srbije predložen je sa liste SNS.

Prema podacima Otvorenog parlamenta, rođen je 1958. u Varvarinu.

Osnovnu školu završio je u rodnom gradu, a srednju u Kruševcu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Prvo zaposlenje bilo mu je u Robnoj kući Beograd, u radnji u Varvarinu.

Bio je član Saveza komunista, predsednik lokalnih i regionalnih omladinskih organizacija, a kasnije je postao i sekretar Saveza socijalističke omladine Srbije(SSOS). Kasnije je imenovan za izvršnog sekretara CK SK Srbije. Trasnformisanjem Saveza komunista u SPS i Anđelković postaje njen član. Bio je šef poslaničkog kluba SPS i potpredsednik Odbora SPS za Kosovo i Metohiju.

U Vladi Mirka Marjanovića bio je ministar za sport i omladinu, a od 1998. dobija i funkciju prvog čoveka Privremenog izvršnog veća za Kosovo i Metohiju.

Osnivač je Radija S.

Od 2008. je bio predsednik Upravnog odbora JP „Železnice Srbije“.

Narodni poslanik u četiri saziva, i to 1997 – 2001. godine, 2001 – 2004. godine, 2004 – 2007. godine, 2012 – 2014. godine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.