Zlatni delfini pred Rio i u Gračanici!

Srpska vaterpolo reprezentacija posetiće u martu Gračanicu, saopštio je Vaterpolo savez Srbije. Plan da popularni plavi delfini, višestruki evropski šampioni, posete Kosovo i Metohiju, donet je tokom nedavne posete zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića ovom savezu.

"Sigurno je da će ova poseta biti pravi praznik za naše ljude u ovom mestu i srpskim opštinama na Kosovu i ostaju samo da se utanače detalji," naveo je VSS.

Srbija je na upravo završenom evropskom prvenstvu u Beogradu po treći put odbranila titulu evropskog šampiona. U 2015. godini osvojila je Svetsku ligu i prvenstvo sveta. Prošle godine su srpski delfini izabrani za najbolju ekipu u anketi Svetske plivačke federacije (FINA). Kruna ove zlatne generacije trebalo bi da budu Olimpijske igre u Riju, gde će pokušati da osvoje jedino zlato koje im nedostaje. Upravo bi poseta Gračanici došla u jeku priprema za Rio.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.