Britanski savet: U petak informativna sesija o pozivu za postdiplomske studije

U petak, 05. februara, u Severnoj Mitrovici održaće se informativna sesija o pozivu za dostavljanje prijava za 10. krug projekta "Young Cell Scheme", a koji se sprovodi u okviru programa Evropske unije za stipendiranje postdiplomskih studija za Kosovo. 

Sesija će biti održana u prostorijama EU Info centra, u periodu od 13 do 14 časova. U toku sesije, svim zainteresovanim stranama i kandidatima biće predstavljeni i detalji u vezi sa procedurama aplikacija i programom.

O projektu "Young Cell Scheme" 

Od 2004. godine projekat "Young Cell Scheme", kao postdiplomski stipendijski program za Kosovo, ima za cilj da doprinese stvaranju efektivne, efikasne i transparentne javne administracije na Kosovu, na svim nivoima. Opšti cilj programa je izgradnja profesionalne, odgovorne i apolitične javne službe na Kosovu, podržavajući javnu administraciju kroz program stipendiranja. Na ovaj način, program teži da poboljša profesionalne kapacitete službenika institucija kako bi bolje pružali usluge građanima.

YCS program podržala je Kancelarija Evropske unije na Kosovu a sprovodi ga Britanski savet kroz dvogodišnji projekat koji je nazvan "Young Cell Scheme". Deseti krug ovog projekta započeo je 25. januara u kojem će se stanovnicima Kosova dodeliti 32 stipendije za sledeće sektore – pravo, javna administracija i ekonomija. Stipendisti će upisati jednogodišnje Master studije na univerzitetima u Evropskoj uniji i nakon završetka studiranja radiće tri uzastopne godine u javnoj administraciji Kosova.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.