Zlatanu Krstiću produžen pritvor po šesti put

Osnovni sud u Prištini
FOTO: Osnovni sud u Prištini

Mera sudskog pritvora za još dva meseca, produžena je Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je tokom 1999. godine izvršio krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, piše Radio Kontakt Plus.

Protiv Krstića je podignuta optužnica Specijalnog tužilaštva u Prištini. On se dovodi u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac.

Krstićev advokat navodi da je dobio „čvrsta uverenja sudije Muse Konđeljija, koji je predsedavajući Većem, da će postupak biti sproveden hitno i da se može očekivati da će  nakon što prestanu da važe mere u borbi protiv koronavirusa početi suđenje.

Siguran je da će se dokazati nevinost Krstića.

Ovo je inače šesti put da je Zlatanu Krstiću produžena mera pritvora, a u aprilu se navršilo godinu dana kako se Krstić nalazi u pritvoru u Gnjilanu.

Pročitajte još:

Po peti put produžen pritvor Zlatanu Krstiću

Krstić i Šabani negirali navode da su počinili ratni zločin

Zlatanu Krstiću po treći put produžen pritvor

Produžen pritvor Zlatanu KrstićPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.