Po peti put produžen pritvor Zlatanu Krstiću

Osnovni sud u Prištini
FOTO: RTK2

Mera sudskog pritvora za još dva meseca, produžena je Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je tokom 1999. godine izvršio krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, javlja Radio Kontakt Plus.

Ovo je peti put da je Zlatanu Krstiću produžen pritvor, a kako ovaj medij navodi njegovo zdravstveno stanje je pogoršano.

Okrivljeni Zlatan Krstić tereti se da je kao pripadnik srpskih policijskih snaga, navodno 26. marta 1999. godine u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca, direktno učestvovao u napadu na civilno stanovništvo albanske nacionalnosti, tačnije na devetnaest članova porodice Nuhiu, koji nisu aktivno učestvovali u oružanom sukobu.

Кrstić se dovodi u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac, piše dalje Radio Kontakt Plus.

Njegov advokat tvrdi da je podneo zahtev za odbacivanje optužnice, jer kako tvrdi, „ne postoji osnov za bilo kakvo procesuiranje, a kamoli za podizanje optužnice“. Očekuje da se u ovom slučaju poštuju zakoni, te da će se optužnica protiv njegovog branjenika odbaciti kao neosnovana, prenosi Radio Kontakt Plus.

U aprilu se navršava godinu dana od kako se Krstić nalazi u pritvoru u Gnjilanu.

Povezani članci:

Krstić i Šabani negirali navode da su počinili ratni zločin

Zlatanu Krstiću po treći put produžen pritvor

Produžen pritvor Zlatanu Krstić

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.